A A A
PG Westland

Start seizoen strandrups met nieuwe website

Op zaterdag 30 maart werd in Ter Heijde het nieuwe strandseizoen van strandrups ‘De Vrijheid’ ingeluid met een korte rit op het frisse strand en een officiële ingebruikname van de nieuwe website. Tijdens de eerste rit werd aan Jan Reichgelt en Annemiek Koremans van Platform Gehandicapten Westland een cheque overhandigd voor een bedrag van € 750,-, bijeengebracht door de partijen die betrokken waren bij de realisatie van de nieuwe PGW website. 

Dennis de Klein van Kers en de Klein, verantwoordelijk voor het functioneel en grafisch ontwerp van de nieuwe website, Vanja van der Palm van JEM-id, de bouwer van de site en Sjef Enthoven van Bureau Enthoven Communicatie, de communicatieve strateeg van het platform, boden gezamenlijk het bedrag aan voor de aankoop van dieselolie voor strandrups ‘De Vrijheid’.  

Strandrups ‘De Vrijheid’ is speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking: slecht ter been of in een rolstoel. Het voertuig biedt plaats aan acht personen, maar als er rolstoelgebonden personen meegaan, dan is er plaats voor vier standaard rolstoelen en twee begeleiders. Met een snelheid van 5 km per uur, worden korte en lange ritten langs de kustlijn gemaakt, vanaf het dorp Ter Heijde aan Zee richting Hoek van Holland of Kijkduin en terug. Alle chauffeurs zijn goed opgeleide vrijwilligers, die in teams van twee personen het voertuig bemannen. Voor reserveringen, kijk op de nieuwe website www.pgwestland.nl

Platform Gehandicapten Westland richt zich op de beleidsbeïnvloeding van het maatschappelijke leven in het Westland. De beïnvloeding richt zich op het wegnemen van belemmeringen voor mensen met een lichamelijke functiebeperking, soms heel letterlijk, bijvoorbeeld door de aankoop van rupsvoertuig ‘De Vrijheid’.