A A A
PG Westland

Start eerste informatiemarkt “Op weg in Westland”

Annemiek Koremans, voorzitter van Platform Gehandicapten Westland opent op vrijdag 4 oktober om 13.30 uur, in de hal van de voormalige Rabobank aan de Verdilaan 1 in Naaldwijk, de eerste informatiemarkt  “Op weg in Westland”. Bezoekers kunnen in een informele sfeer ontdekken welke vervoersmogelijkheden er zijn in Westland.

De start van “Op weg in Westland” wordt voorafgegaan door de officiële ingebruikname van het busstation Verdilaan door wethouder Meijer van Vervoer. Het busstation werd, als laatste busstation in Westland, toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Het station voldoet nu aan de wettelijke eisen voor de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Zo is het perron verhoogd waardoor de busvloer op gelijke hoogte kan komen met het perron, wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Ook is het perron in overeenstemming gebracht met de richtlijnen voor visueel gehandicapten en is er een extra voetgangersoversteekplaats gemaakt. Er wordt nog een digitaal informatiebord geplaatst dat de aankomst- en vertrektijden van de bussen weergeeft en de fietsenstalling wordt nog verruimd.

De eerste infomarkt wordt gehouden in Naaldwijk en vervolgens doet de  vervoersmarkt ook Wateringen, Monster, De Lier en ’s-Gravenzande aan. Voor data en tijden lees de flyer. Tijdens de informatiemarkten “Op weg in Westland” kunnen bezoekers alles te weten komen over wat ze kunnen doen om zelf hun vervoer te organiseren. Zo kan men in een Veoliabus stappen, leren hoe de ov-chipkaart werkt en kennismaken met andere vervoersdiensten in Westland.

“Op weg in Westland” is een gezamenlijk initiatief van cliëntenorganisaties SARW, SIEN, Kans+ en Doel, Platform Gehandicapten Westland, met steun van Plusbus, Rolbus, Connexxion, Veolia, RegioTaxi Haaglanden, Vitis Welzijn en Gemeente Westland.