A A A
PG Westland
PG Westland: Mediabericht voor mentoren

Mediabericht voor mentoren

Mentor Support: Samen sta je sterk!

Ben jij tussen de 25  en 35 jaar oud en wil je graag mentor, rolmodel of maatje zijn voor jongeren met een visuele beperking? Meld je dan aan voor Mentor Support via www.mentorsupport.nl

Al ruim 20 jaar wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar het sociaal functioneren van jongeren met een visuele beperking. Uit deze 700 interviews kwamen veel positieve geluiden naar voren, maar toch gaven zij ook aan een onvervulde ondersteuningsbehoefte te hebben. Daarom zet de Vrije Universiteit Amsterdam dit onderzoek door en geeft jongeren de kans om hun sociale participatie te verbeteren door middel van Mentor Support. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Bartimeus Sonneheerdt en ZonMw, programma InZicht.

Mentor Support is een programma voor jongeren, in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar, met een visuele beperking. Door, samen met een mentor, verschillende activiteiten te ondernemen in de woonomgeving van de jongere hopen we de sociale participatie te vergroten. Denk dan bijvoorbeeld aan het (gezamenlijk) organiseren van een feest, het bezoeken van een toekomstige opleiding of werkplek of het kennismaken met een bepaalde vorm van vrijetijdsbesteding, zoals schaatsen, fitness of toneel. In totaal zal een mentor maandelijks, voor één jaar, afspreken in de omgeving van de jongere. Daarnaast hebben de koppels wekelijks contact via telefoon, e-mail, Facebook of Whatsapp. Alle mentoren krijgen een gratis training, een vergoeding voor de activiteiten en na afloop een certificaat.

Kortom ben jij iemand die uitdagingen graag aangaat en door je optimisme mensen kan enthousiasmeren? Ben je voor een periode van 16 tot 18 maanden beschikbaar? En wil je jouw levenservaring delen tijdens 12 ‘kosteloze’ activiteiten? Neem dan gerust een kijkje op www.mentorsupport.nl, waar je meer informatie kan terug vinden, vragen kunt stellen en je aan kunt melden voor Mentor Support.