A A A
PG Westland
PG Westland:  » Debat SARW/PGW

Debat SARW/PGW

Ruim 60 mensen kwamen afgelopen vrijdag naar de bijeenkomst ‘Westland: een seniorvriendelijke gemeente’ in ontmoetingscentrum Irene in Ter Heijde. De middag werd georganiseerd door de seniorenadviesraad Westland en Platform Gehandicapten Westland. Anneke van Vliet (Seniorenadviesraad Westland) opende deze middag.

Het thema was opgesplitst in verschillende onderwerpen: wonen, zorg en welzijn en vervoer.

In drie zalen gingen lokale politici, belangengroepen en geïnteresseerden met elkaar in discussie, naar aanleiding van stellingen. De discussie bij het onderwerp ‘wonen’ ging voornamelijk over het tekort aan aangepaste woningen. Bij het tweede thema, zorg en welzijn, werd het verdwijnen van verzorgingstehuizen en de nachtapotheek aangekaart.

Over het vervoer werd veel geklaagd. Binnen de gemeente is het prima geregeld, ondanks dat een aantal lijnen van vervoersbedrijf Veolia zijn wegbezuinigd. De ‘plusbus’ is een goed alternatief voor senioren die zich willen vervoeren binnen het Westland. Het probleem ligt echter vooral bij het reizen naar de grote steden, zoals Rotterdam en Den Haag. De overstappen sluiten niet aan, mede doordat de reiziger gebruik moet maken van verschillende vervoerders.

De bezoekers en organisatie vonden het een geslaagde middag. De kans is groot dat een tweede bijeenkomst zal volgen.

Fotoimpressie debat SARW/PGW


debat SARW en PGW_030.JPG
debat SARW en PGW_003.JPG
debat SARW en PGW_013.JPG