A A A
PG Westland

Vrije tijdsbesteding voor jongeren met een beperking

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar, heb je een beperking en wil je graag wat leuks gaan doen in je vrije tijd? Dan is dit misschien jouw kans!
NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) wil jongeren met een beperking helpen om deel te nemen aan gewone groepsactiviteiten. Je kunt dan denken aan sport, dansen, yoga, een muziekinstrument leren bespelen, theater maken, zingen bij een koor etc. Het gaat dus om bestaande activiteiten die niet specifiek bedoeld zijn voor jongeren met een beperking.
NSGK geeft jou:

  • begeleiding om ervoor te zorgen dat jouw droom uitkomt. Samen stellen we een plan op om te kijken wat hier voor nodig is;
  • een speciale Facebookpagina waarop je jouw ervaringen met andere jongeren kunt uitwisselen;
  • een financiële tegemoetkoming voor kosten die nodig zijn vanwege jouw beperking (bijvoorbeeld vervoer, aanpassingen of begeleiding).

Dus: wil je bijvoorbeeld altijd al een fotografie cursus volgen, maar lukt het niet omdat je extra kosten moet maken voor bijvoorbeeld aanpassingen op jouw fototoestel en kosten voor een begeleider? Of wil je juist bij een koor, maar heb je vervoer nodig en iemand die bij de repetities aanwezig blijft? Aarzel dan niet langer en neem vóór 15 november 2012 contact met Per Saldo op via info@pgb.nl 0900- 742 48 57