Geschiedenis Rolbus

Start

De Rolbus Westland is in 2012 ontstaan uit een initiatief van Vitis Welzijn en Platform Gehandicapten Westland. Dit is opgezet speciaal voor mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking. We zijn begonnen met één bus die is overgedragen door Stichting Vrienden van Ouderen in Wateringen en Kwintsheul.

Een goed begin 2015.

Begin 2015 is er op de rolbus Reclame gekomen van de gemeente Westland en heeft de Rabobank Westland nieuwe kleding gesponsord voor de chauffeurs.

 

Nieuwe bus

Donderdag 12 juli 2018 is de nieuwe rolbus feestelijke onthuld.

De nieuwe Rolbus is volledig mogelijk gemaakt door giften en donaties via de Stichting Vrienden van Vitis. Onder meer Rotaryclub het Westland, de Protestantse kerken uit Naaldwijk, Tenniscentrum Verburgh die een Rock 'n Roll avond organiseerde, PGW en Gemeente Westland brachten het bedrag voor de bus met rolstoellift bij elkaar.

Ritten Rolbus 2012 - 2018

De rit van de heer Van Dijk met de Rolbus was de 3.000e en krijgt van Rolbus-vrijwilligster Pea Boon een bos bloemen overhandigd

2019 een jaar van erkenning

De ouderen in Schipluiden en Den Hoorn die gebruik maken van het elektrisch vervoermiddel De Mus kunnen weer ritjes maken. Het autootje ging eind vorig jaar kapot, maar ze mogen nu een Rolbus lenen van het Platform Gehandicapten Westland.

Klik hier voor de algehele geschiedenis van de rolbus