Rolstoelhandbal

Quintus Rolstoel handbal Westland
In augustus 2015 heeft Quintus een speciale dag georganiseerd om de nieuwe sport Rolstoelhandbal te promoten. Naar aanleiding van deze activiteit is door het PGW en Beweegcoach Westland het initiatief ontstaan om bij Quintus een rolstoelhandbal vereniging op te richten.
 
Er zijn inmiddels 25 leden in leeftijd van 16 tot ongeveer 70 jaar en we spelen gemengd. Ongeveer maandelijks spelen we twee wedstrijden met andere bestaande verenigingen (inmiddels 5 verenigingen in Nederland). Ook worden er clinis's verzorgd bij andere handbalverenigingen, Sophia Revalidatie enz.

In 2018 is het eerste team van het Rolstoelhandbal Nederlands kampioen geworden. Inmiddels is er ook al internationale ervaring opgedaan in Zweden, Frankrijk en Portugal.
 
De trainingen zijn op de donderdagen van 17.30 – 19.00 uur en op zaterdagen van 13.00 – 14.30 uur. Lidmaatschap kost € 120,00 per jaar.
 
Heeft u interesse of wilt u meer informatie dan kunt u kijken op https://www.hvquintus.nl/rolstoelhandbal mailen naar rolstoelhandbal@hvquintus.nl.