Sponsorprojecten

Rolbus Westland
Rolbus Westland is een initiatief van PGW. Rolbus Westland is er speciaal voor mensen van alle leeftijden met lichamelijke beperkingen. Met deze recreatieve vervoersdienst door vrijwilligers van Platform Gehandicapten Westland reizen mensen in een rolstoel binnen Westland voordelig naar waar ze maar willen.
 
Om de prijs en het abonnement voor gebruikers van de Rolbus redelijk te houden, kan de exploitatie van deze voorziening niet kostendekkend worden gedraaid. Voor de afschrijving van de bus met rolstoellift zoekt het PGW en Vitis sponsors om dit vervoer voor mensen met een beperking mogelijk te maken.

Strandrups
Strandrups De Vrijheid is een voertuig waarmee mensen met een lichamelijke beperking toch het strand op kunnen. Door de aanwezigheid van een lift kunnen ook rolstoelgebonden personen mee. Met de strandrups rijden vrijwilligers van het PGW langs de kustlijn van het Westlandse strand.
 
De rups is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van diverse fondsen, bedrijven en particulieren. Om de prijs voor gebruikers van de Strandrups redelijk te houden, kan de exploitatie van deze voorziening niet kostendekkend worden gedraaid. Voor de afschrijving van de Strandrups zoekt het PGW sponsors.

Rolstoelhandbalteam Westland
Rolstoelhandbalteam Westland maakt voor de uitoefening voor haar sport gebruik van rolstoelen, rolbus vervoer en andere extra materialen. De beoefenaars van rolstoelhandbal betalen net als iedereen contributie voor de sport. De extra kosten voor vervoer en materiaal vraagt om extra financiering door het bedrijfsleven.