Toegankelijkheid

Toegankelijkheid
Een van de vele kerntaken van het platform is de ontwikkeling van een bereikbare, toegankelijke en bruikbare samenleving in het Westland. 

Door het adviseren van gemeente, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, eigenaren en beheerders over de toegankelijkheid bij nieuwbouw en renovatie worden woningen, gebouwen en andere voorzieningen goed toegankelijk gebouwd en leefomgeving toegankelijk aangelegd.

Net als ieder ander begeeft een mens met een functiebeperking zich in de samenleving. Wonen, winkelen, reizen, sporten, recreëren, werken etc. Anders, maar heel gewoon! Een essentiële voorwaarde voor het deelnemen aan die samenleving is dat gebouwen met een publieksfunctie, accommodaties, woningen en de leefomgeving toegankelijk zijn voor iedere burger. In dit proces zijn en worden anno 2012 door PGW samen met gemeente, organisaties en particulieren belangrijke stappen gezet in het Westland.

Ondervind u op uw weg obstakels of andere belemmeringen binnen het Westland meldt dit dan bij het meldpunt leefomgeving van de Gemeente Westland of download de app BuitenBeter uit de App Store.