Wateringse wielerronde

3 augustus 2018

PERSBERICHT

Dikke duim voor organisatie Profwielerronde Wateringen

De wielerronde in Wateringen was een groot toegankelijk en bereikbaar feest voor mensen die minder goed ter been zijn. Op eigen initiatief heeft de organisatie een speciale tribune voor rolstoel- en scootmobielgebruikers opgenomen in het parcours en rolstoelvriendelijke toiletten (dixies) gehuurd. De tribune was gesitueerd aan de rustige zijde van het parcours bij de kinderboerderij. Goed bereikbaar en in de schaduw van het nog prachtige groene Hofpark. Vanaf de tribune een prachtig uitzicht op de wielerrace. Ook het rondje voor lopers/rollers was goed te doen. Op- en afritten bij hekken vrijgelaten en alleen maar vriendelijk behulpzaam publiek om je zo nodig behulpzaam te zijn.

Tot grote spijt van het PGW hebben er via aanmelding geen rolstoelgebruikers anders dan 2 bestuursleden van het platform en vele fotografen gebruik gemaakt van dit podium. Stoklopers (1) konden gebruik maken van de hoofd(zit)tribune aan de Kerklaan. Wat hebben we genoten.

Tal van organisaties voor mensen met een beperking zijn door het platform benaderd om hen vooraf te informeren over dit initiatief. Redenen om geen gebruik te maken van dit initiatief waren: te warm, te druk, geen goed zicht, geen energie in de avond etc. Aan de mate van energie kan de organisatie niets doen, maar argumenten als te warm, te druk, geen zicht of te veel wind kunnen in de toekomst niet meer worden gebruikt. Vrijheid, blijheid, maar het PGW wil de organisatie met Danielle Ouwerling als contactpersoon met dit bericht even publiekelijk letterlijk en figuurlijk in het zonnetje zetten. Een dikke duim verdiend. Tot volgend jaar!!!

Nadere informatie:

Annemiek Koremans

Voorzitter PGW

06 12104536