Cursus Scoot Veilig (veilig op pad met uw scootmobiel)

30 juni 2023

Op 25 mei j.l. hadden wij een cursus Scoot Veilig in Naaldwijk georganiseerd. Het PGW benaderde kandidaten via e-mail, per post en via de website.

Er waren 11 cursisten. Zij kregen eerst een presentatie te zien. We toonden verkeersborden en verkeerssituatie. Aan de cursisten de vraag of zij wisten wat de borden betekenden en hoe zij de verkeerssituatie zouden oplossen. Hierna gingen de cursisten het praktijkgedeelte volgen.

Een groep reed onder begeleiding van ervaren scootmobiel-rijders, een tocht in de buurt van de locatie aan de Anjerlaan. De andere groep deed, onder begeleiding van Ergotherapeuten van Pieter van Foreest, adviseurs van Meyra en een PGW’er, een behendigheid-parcours.

Speciaal voor onze cursussen is een (de)montabel hellingbaan gemaakt. Ook was er een mat waarin verschillende materialen werden verwerkt. Onder andere een stukje kunstgras, wiebelende ‘plastic tegels, kokos mat, etc. Tot slot moesten de kandidaten een noodstop maken. Dat viel niet mee. de stok-stop werd regelmatig omver gereden.

Al met al een geslaagde cursusmiddag.

In oktober is er weer een cursusmiddag. U kunt zich nu al opgeven via info@pgwestland.nl