Mentor Support: Samen sta je sterk!

16 oktober 2014

Ben jij tussen de 16 en 22 jaar oud en wil je kans maken om één jaar lang, samen met een mentor, elke maand activiteiten te ondernemen in je eigen woonomgeving? Meld je dan aan voor Mentor Support via www.mentorsupport.nl

Grijp deze mogelijkheid en meld je aan voor een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hiermee maak je kans op één jaar lang Mentor Support. Mentor Support is een programma voor jongeren, in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar, met een visuele beperking. Door, samen met een mentor, verschillende activiteiten te ondernemen hopen we de sociale participatie van de deelnemers te vergroten. Denk dan bijvoorbeeld aan het (gezamenlijk) organiseren van een feest, het bezoeken van een toekomstige opleiding of werkplek of het kennismaken met een bepaalde vorm van vrijetijdsbesteding, zoals schaatsen, fitness of toneel.

Het idee van Mentor Support is ontstaan vanuit 700 interviews met jongeren met een visuele beperking in de afgelopen jaren. Zij schetsten een positief beeld van hun ontwikkeling, maar gaven ook aan een onvervulde ondersteuningsbehoefte te hebben. Daarom wordt dit onderzoek door gezet en uitgebreid met het programma Mentor Support. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Bartimeus Sonneheerdt en ZonMw, programma InZicht. Door jouw deelname kan het effect van Mentor Support op het dagelijks leven worden onderzocht en bij een positief resultaat in de toekomst ook beschikbaar worden voor andere jongeren!

Kortom, heb je zin om één jaar lang leuke activiteiten te ondernemen met een mentor? Neem dan gerust een kijkje op www.mentorsupport.nl om je aan te melden, voor eventuele vragen of extra informatie.

 

Klik hier voor mediabericht Professionals