Nieuwe sponspors voor Quintus Rolstoelhandbalteam

3 oktober 2016

PERSBERICHT
Kwintsheul, 1 oktober 2016

Nieuwe sponsors Quintus Rolstoelhandbalteam

Op zaterdag 1 oktober tekende diverse sponsoren een sponsorcontract met HV Quintus ten behoeve van de Westland rolstoelhandbalteams die deel uit maken van de vereniging.

Voorafgaand aan het 1e Quintus rolstoelhandbal toernooi werd in de Van der Knaap Corner door voorzitten Eric van Steekelenburg sponsorcontracten ondertekend met De Roo Taxi & Autoverhuur, VT2000, Zorgmiddelen Outlet en de heer R. Keijzer. Vanaf dit seizoen zullen de logo’s van deze sponsoren te zien zijn op de shirts van de leden, maar zeker ook op de rolstoelen van de teams.

Ondertekening sponsorcontract
Eric van Steekelenburg, voorzitter van HV Quintus, is zeer trots op de samenwerking met de diverse sponsoren. "Het is een bijzondere dag, uniek dat we na iets meer dan jaar na de kennismaking met het rolstoelhandbal op onze accommodatie we nu al zo ver zijn gekomen”.

Dankzij de sponsoren is het voor de rolstoelteams een stuk gemakkelijker geworden om de wedstrijden met goed materiaal en op locatie te kunnen spelen. Sponsor De Roo uit Naaldwijk heeft zich namelijk aan de teams verbonden door het ter beschikking stellen van bestel-/personenbusjes voor het vervoer. Maar goed materiaal is net als in iedere sport van groot belang en dankzij de samenwerking met het Wateringse Zorgmiddelen Outlet is een goede invulling van onderhoud en aanpassingen van de rolstoelen gerealiseerd.

Daarnaast is de investering in de sportrolstoelen maar ook kleding, geen geringe investering voor een vereniging. Eerder zijn al dankzij mede de inzet van Annemiek Koremans van Platform Gehandicapten Westland (PGW) en een bijdrage vanuit Gemeente Westland en Fonds Gehandicaptensport de eerste sportrolstoelen besteld en geleverd. Met de bijdrage van heer R. Keijzer heeft het team trainingspakken kunnen aanschaffen. Tot slotte is er dankzij het sponsorschap van VT2000 er extra budget beschikbaar gekomen voor toekomstige uitbreiding en vervanging van de rolstoelen.

Rolstoelhandbaltoernooi
Op zaterdagmiddag was de Eekhouthal verder het domein van 1e Quintus Rolstoelhandbaltoernooi. Teams van Quintus (2x), SEW, CSV en HBC’92 speelden voor de winst en het bemachtigen van de Quintus wisselbokaal. In de eerste wedstrijd mocht Quintus 1 starten tegen CSV, de huidige EK titelhouder in het rolstoelhandbal. Uiteindelijk wist het team van CSV het toernooi te winnen en heeft zodoende de Quintus wisselbokaal voor dit jaar mee naar Castricum genomen.