Noot Personenvervoer nieuwe vervoerder Regiotaxi Haaglanden

4 juni 2021

De gemeente Westland heeft voor de komende 7 jaar (met één optie tot verlenging) een contract met een andere Regiotaxi-vervoerder. Sinds 16 mei rijdt Noot Personenvervoer voor de Regio Haaglanden de ritten van de Regiotaxi. Noot verzorgt ook de klantenservice en de ritbestellingen. Doordat alles in één hand is, is er betere afstemming. Verder meet het bedrijf de kwaliteit van de dienstverlening door reizigers regelmatig te vragen naar hun ervaringen (waaronder met op tijd rijden).

Doordat het contract met de vorige vervoerder Connexxion afliep, is vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een aanbesteding gestart voor collectief vervoer op maat in de regio Haaglanden. Op de gezamenlijke aanbesteding met verschillende regiogemeenten hebben vijf bedrijven ingeschreven. De keuze is gevallen op Noot Personenvervoer. 

Wat verandert?

Reizigers betalen sinds 16 mei kilometers in plaats van zones. De kortste route in kilometers wordt berekend, omrijden telt niet mee. Er wordt dus betaald voor de daadwerkelijk gereisde afstand. Hierdoor wordt de prijs van de rit meestal iets goedkoper.

Verbeteringen

Het Platform Gehandicapten Westland (PGW) en gebruikers van de Regiotaxi hebben hun kennis en ervaring ingebracht bij de aanbesteding. Hierdoor zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. Annemiek Koremans (voorzitter PGW): “Iedereen wil zo lang mogelijk zelf zijn boodschappen blijven doen, een broer of vriendin bezoeken of aan een activiteit in een wijkcentrum meedoen. Mensen met een beperking die geen eigen vervoer hebben, zijn afhankelijk van vervoer op maat. Wanneer zij met de Regiotaxi reizen, moet dat goed geregeld zijn. PGW heeft het volste vertrouwen in Noot. De klantbeleving staat centraal. Op eventuele negatieve ervaringen wordt direct ingespeeld.”

De Regiotaxi is een goed vervoermiddel als reizen met bus en tram te lastig en een gewone taxi te duur is. Reizigers worden opgehaald bij de voordeur en zonder overstap tot de deur van hun bestemming gebracht. Er is plek voor rolstoelen, scootmobielen en rollators. Inwoners kunnen ook gebruikmaken van de Rolbus van het Platform Gehandicapten Westland en de Plusbus (beide vrijwilligersinitiatieven).

Schone voertuigen

Wethouder Pieter Varekamp: “Uiteraard hebben we in de aanbesteding gekeken naar de service voor de reizigers. Daarom ben ik blij dat Platform Gehandicapten Westland nadrukkelijk betrokken is bij vernieuwing van het contract. Daarnaast net Noot in op ‘zero emissie’, vanuit milieuvriendelijkheid een goede zaak. Hun taxi's en rolstoelbussen zijn bijna allemaal elektrisch. Dat past bij onze gemeentelijke ambitie om het vervoer in Westland zoveel mogelijk verduurzamen.”

Meer weten?

Is reizen met het reguliere openbaar vervoer door een beperking niet meer mogelijk? Dan kan een Wmo-melding worden gemaakt bij de gemeente via www.gemeentewestland.nl/wmo. Reizigers met een Wmo-pas krijgen korting op de Regiotaxi. Ook mensen zonder Wmo-indicatie voor een openbaar vervoervoorziening kunnen met de Regiotaxi reizen. Meer informatie is te vinden op de website van Regiotaia Haaglanden.

 

bron: gemeente westland