Ouderen in Den Hoorn en Schipluiden blij met vervangend vervoer

12 januari 2020

De ouderen in Schipluiden en Den Hoorn die gebruik maken van het elektrisch vervoermiddel De Mus kunnen weer ritjes maken. Het autootje ging eind vorig jaar kapot, maar ze mogen nu een Rolbus lenen van het Platform Gehandicapten Westland.

 

Een van de blije ouderen is mevrouw Van Mil uit Schipluiden. Ze woont een paar kilometer buiten de kern en maakte dagelijks gebruik van De Mus. In de week voor Kerstmis zat ze thuis te wachten op De Mus. Na een uur kreeg ze een telefoontje: "De Mus is kapot en komt voorlopig niet meer langs", aldus Van Mil. Ze wilde naar het zwembad, maar dat ging die dag niet door.

 

Pas afgelopen maandag kon ze haar huis weer uit. De Rolbus heeft uitkomst geboden. Aad van Meurs is een van de vrijwilligers en rijdt elke dinsdag ritjes. Hoe kan het dat zo'n zelfde autootje het wel goed doet in Maasland? Van Meurs denkt dat het te maken heeft met de afstanden. Een ritje naar het ziekenhuis of het zwembad in Delft duurt langer dan rondrijden in Maasland. Dat vergt meer van de accu.


Van Meurs heeft momenten meegemaakt dat De Mus midden op een kruispunt stilstond. Te gevaarlijk en onbetrouwbaar zegt van Meurs. Ook vielen met enige regelmaat de lichten uit.

Inmiddels weet heel Schipluiden dat er een vervangend vervoermiddel is. Gelukkig voor Van Meurs en zijn passagiers, maar of De Mus gemaakt kan worden en weer terugkeert is niet duidelijk. Op 10 januari wordt er over het probleem gesproken in het gemeentehuis.

 

Bron: WOS