Welkom bij de club in het Westland

6 oktober 2014

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ organiseert het Platform Gehandicapten Westland in samenwerking met Vitis Welzijn een inloopmiddag om te laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven open staat voor iedereen! De bijeenkomst vindt plaatst in het kader van de landelijke Week van de Toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Een toegankelijke vereniging heeft niet alleen aandacht voor fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.) maar organiseert ook passende activiteiten, zodat echt iedereen mee kan doen. Een toegankelijke vereniging zorgt voor toegankelijke informatie. Daarnaast is het belangrijk dat de leden rekening houden met mensen met beperkingen en dat mensen prettig met elkaar omgaan. In een toegankelijke vereniging voelt iedereen zich welkom!

De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur in het meest toegankelijke winkelcentrum van het Westland: De Tuinen te Naaldwijk.

Het PGW zal de middag om 14.00 uur openen met de aanbieding van 4 toegankelijkheidsadviezen aan de verantwoordelijke wethouders van de gemeente Westland. Het gaat om het resultaat van de Gele Kaartenactie 2014, de rol van het PGW in het bouwproces, een checklist voor de organisatie van toegankelijke evenementen & feesten en een brochure om mensen bij een bouwaanvraag te wijzen op het belang van toegankelijkheid. Daarna staan gemeente, beweegcoach Westland, Vitis Welzijn, Hartingbank en platform klaar om uw vragen te beantwoorden en u nader te informeren over de vele activiteiten en clubs op het terrein van sport en recreatie die toegankelijk zijn voor iedereen in en rondom het Westland! Ook zijn er demonstraties van rolstoeldansen, show down, schaken voor mensen met een visuele handicap en rolstoelbasketbal. Mensen jong en oud zijn welkom in De Tuinen en kunnen op 8 oktober kennismaken met een ‘toegankelijke’ vereniging of club met een activiteit die bij u past!